EL CONSELL VALENCIÀ DE CULTURA PREMIA EL MECENATGE DE L’EMPRESA ROLSER.

 

 

València, 29 de març. En la seu del Consell Valencià de Cultura, al Palau de Forcalló, s’ha lliurat al migdia la Medalla d’Honor del Consell a la Fundació Rolser-Server i Pérez. L’acte ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Ximo Puig, el president de la institució, Santiago Grisolía, el de la Fundació Rolser-Server i Pérez, Joan Server, a més de molts ciutadans de Pedreguer, empresaris de la Marina i membres del Consell.

La Fundació Server i Pérez du a terme des de fa vora 30 anys un treball impagable en els més diversos camps de la ciència, la cultura, l’esport i la inclusió social. Això ho ha fet gràcies a l’empresa de la qual va nàixer, Rolser SA, que fabrica els conegudíssims carros de la compra de la mateixa marca i que exporta una bona part de la producció a més del 60 països, entre els quals el Japó i la Xina.

El Consell ha volgut premiar-los amb la Medalla d’Honor perquè representen, com ha dit Santiago Grisolía en el seu discurs de benvinguda, el futur del patrocini i el mecenatge entre nosaltres en la línia dels països més avançats del món. Es tracta d’una relació de benefici mutu entre empresa i societat que és del tot compatible amb les polítiques públiques.

A més, Rolser i la seua Fundació formen part de la societat en què van nàixer, Pedreguer i la Marina Alta, on han mantingut l’empresa i el respecte de la gent a través de la seua activitat. Una prova d’això ha sigut la quantitat de veïns del poble que han vingut hui al Palau de Forcalló.

Després de les paraules de Santiago Grisolía, el secretari de la institució, Jesús Huguet, ha llegit l’acta del Ple en què s’acordava la concessió de la Medalla d’Honor. Tot seguit, Santiago Grisolía ha cedit al president de la Generalitat l’honor de lliurar la medalla a Joan Server. El president de Rolser SA ha llegit unes paraules en què ha agraït la medalla, però l’ha volguda dedicar als seus pares, els fundadors de l’empresa, i als seus germans. En unes paraules emocionades, ha dit que la de la Fundació és l’activitat que més satisfacció li ha donat en la vida. Felicitat, ha dit literalment.

Per acabar, el president Puig ha posat l’empresa Rolser i la Fundació com a exemple de solidaritat i ciutadania, i ha remarcat que realitats com esta impulsen la Generalitat en la intenció de dotar-se de millors eines legals per al mecenatge i d’un sistema de finançament just, per tal que la Generalitat no es veja limitada en la seua acció per a cobrir les necessitats de la societat.

/medalla_de_honor